fbpx

Miért Sagittarius Dental?

 

A Sagittarius Dental egy második generaciójú családi fogorvosi vállalkozás, ami a páciensek fogászati kultúrájának a fejlesztését tűzte ki célul, hangsúlyt fektetve a páciens egyedi fogászati problémáinak a megoldására. Lehetőség szerint minimális stresszfaktoros kezeléseket választunk/maximálisan csökkentett fájdalom érzettel.

 

A kihívás: Fogászati rendelők kapcsán kialakított negatív előítéletek megváltoztatása, színes, barátságos rendelői környezetben, korszerű kezelésekkel és megelőzésre fektetett hangsúllyal.

  • A legfontosabb célunk a szükséges fogászati kezelésen túl, egy kölcsönös bizalmon alapuló hosszútávú kapcsolat kialakítása a pácienssel, a periodikus félévi/évi fogászati vizsgálatok által.

Ismerkedj meg

Dr. MOLNÁR ENDRÉ-vel

 

fogorvos / DMD, Cluj-Napoca 2000

Gyerekként sokszor megfordult apja rendelőjében. Miután letett korábbi tervéről, (hogy profi búvár szeretne lenni 🙂 ), igazából a szemész vagy fogorvosi szakmán gondolkozott. Gyakorlati és “családi” okok miatt az utóbbira esett mégis a választása és így 2000-ben sikeresen elvégezve a kolozsvári “Iuliu Hațieganu” Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem fogorvosi képzését, édesapja rendelőjében és szakmai felügyelete mellett kezdte el a gyakornokságot és később az önálló fogászati munkát. 7 év után angliai fogászati vendégmunkát vállalt, többnyire a Kingston Upon Hull-i “543 Dental Centre” klinikánál, ahol betegbiztosított és magán pácienseket látott el. Időközben esztétikai fogászatban és felnőtt fogszabályozásban képezte tovább magát, és több mint 60 sikeresen lezárt esettel büszkélkedhet. 2017-ben tért haza Kolozsvárra és elkezdte a munkálkodást az új fogászati klinika kialakításán, ami 2018 áprilisában nyitotta meg kapuit. Itt az Angliában tanult korszerű technikákat, sajátos odaadó munkaetikáját szeretné gyümölcsöztetni. Folyékonyan beszéli a román, magyar, német és angol nyelveket. Kedvenc szabadidős elfoglaltságai közé tartozik a makró fényképészet, flamenco gitározás, akvarisztika és újabban triatlonokon is részt vesz.

Ismerkedj meg

Prof. Dr. Ilea Arankával

főorvos dento-alveoláris sebészet

Szakmai utamat az a vágy határozta meg, hogy megismerjem, megértsem a betegségek kialakulásának mechanizmusait, milyen zavaró/etiológiai tényezők határozzák meg a különböző kórképek kialakulását, hogyan akadályozhatjuk meg a betelepülésüket, vagy hogyan fordíthatjuk vissza kisebb beavatkozásokkal.

Így az Egészségügyi Szakközépiskola elvégzése után az Orvostudományi Kar (1990-1996), majd a Fogorvostudományi Kar (1996-2000) képzésein vettem részt. A gyermekneurológia első szakiránya alakította ki klinikai gondolkodásomat, a szomatikus és pszichogén eredetű rendellenesség megkülönböztetésének képességét, illetve a klinikai vizsgálat adaptálását a gyermek pszichoszomatikus fejlődéséhez. A dento-alveolaris sebészet második szakiránya (2005-2008), majd a 2014-es mesteri vizsga a gyors és hatékony döntések képzését jelentette.

Igyekeztem harmonikusan ötvözni a klinikai tevékenységet a didaktikussal, végighaladva a szakmai tanulmányi lépéseken: egyetemi asszisztens (2008-2015), munkavezető (2015-2016), egyetemi docens (2016-2020), 2020 óta pedig a Kolozsvári „Iuliu Hațieganu” Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem Fogorvostudományi Karának rehabilitációs tudományágának egyetemi tanára. A doktori értekezés témája a két szakterület metszéspontjában volt: “A parézis és a perifériás arcbénulás kockázati tényezői” szakdolgozat pedig a fogászat területén végzett alkalmazott kutatásokat tárta fel “Innovatív megközelítések és perspektívák a szövetregenerációban. Fejlett módszerek a krónikus gyulladásos folyamatok értékelésében. Nyálbioszenzorok az orvosi gyakorlatban- előzmények és perspektívák”

Ismerkedj meg

Id. Dr. MOLNÁR ENDRÉ-vel

fogszakorvos / Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem Fogorvostudományi Karán végzettje 1971. Nyugdíjas 2022 júniusától.

Számos kollegájával ellentétben, nem emigrált külföldre a jobb megélhetés érdekében. Kőhalomban, (Rupea, Brassó megye) kezdte el a fogorvosi munkát 1971-ben és a környék elismert fogorvosa volt 20 éven keresztül. 1991-ben családostól Kolozsvárra költözött és rövid iskolai fogászati munkavállalás után elsők között nyitott magán fogászati rendelőt Kolozsváron a Mãrãsti tér központjában. Számos páciense ajánlja mind a mai napig barátságos, alapos, nyugodt természete miatt. Az 1970-es években versenyvizsgán megkapta a fogszakorvosi címet, a 2000-es években pedig megszerezte Bukarestben a implantologusi kompetenciát is. Éveken keresztül a Kolozsvári Magyar Radió többszörös meghívottja volt, ahol aktuális fogászati témákról tájékoztatta a hallgatókat és érdeklödőket.

A kolozsvári “Szabadság” napilap cikkje: ITT

Kedvenc sportja a foci, gyakran komolyzenei koncertekre jár és mindmáig fejleszti a hegedüjátékát a Kallós Alapítvány zeneiskolájában.

.

Legújabb generációs technikák

3D irányított sebészeti implantátumok – számítógépes mosolytervezés: digitális fényképezéssel és speciális szoftverekkel a mosoly fogászati ​​remodellezésének végeredménye a fogak csiszolása vagy előzetes módosítása nélkül előre látható.

Innovatív technologiák

Invisalign – A foglenyomat digitális szkennelésével megjósolható a fogszabályozás végeredménye és a kezelési idő. A 3D nyomtatott szett megváltoztatja a fogak pozícióját a kívánt irányban állandó zománcrögzítés nélkül.

Diplomás szakértők

Fogorvosaink folyamatosan fejlesztik ismereteiket, amint azt a kapott akkreditációk is bizonyítják, így mindig az utolsó generációs kezelésekben részesül.

Fogászati ​​ellátás az egész család számára

Ami a fogászati ​​ellátást illeti, az életkor nem mérvadó. Orvosaink mindenben segíteni fognak, hogy családodnak egészséges fogai és fogínye legyen egész életük során.

N

Ellátás felnőtteknek

N

Ellátás gyermekeknek

N

Fogszabályzási ellátás

Teljes szolgáltatást nyújtó fogászat vagyunk

 

Nem tudod, hogy hol is kéne kezdeni?  Először is kérj időpontot űrlapunk kitöltésével és a konzultációd teljesen INGYENES!

Gyere találkozzunk 🙂

Sürgösségek

Tömések

Dentálhigiéniai kezelés

Nyitvatartás

Hétfő: 9:00 – 15:00
Kedd: 14:00 – 20:00
Szerda: 9:00 – 15:00
Csütörtök: 9:00 – 13:00 / 16:00 – 20:00
Péntek: 9:00 – 15:00
Szombat: előzetes foglalással

I have to say it wasn’t at all what I expected. I didn’t even feel the needle going in 🙂 and when I thought I’m going to sit there for hours, the treatment was completed under 30 minutes. You have my utmost respect and gratitude.

Ildikó Gönczi-Vass

În trecut întotdeauna am amânat drumul la dentist pentru că întodeauna mă gândeam la experiențele din trecut: durerea, sunetul aparatului. Asta a dus doar la înmuțirea problemelor. Endre a reușit să-mi schimbe complet atitudinea și acum mă duc la clinică cât se poate de relaxat, nu numai când am o problemă ci în mod regulat, astfel problemele nici nu mai apar. Îndrăznește să zâmbești 🙂

Edgár Zoltán

Gratulálok az Endréknek!! A 20 év alatt, amíg Kőhalomban dolgozott mint fogorvos volt alkalmam megismerni páciensként is. Jó kezű, hozzáértő és nagyon kedves ember. További sikereket és jó egészséget kívánok!

Dimén Mária Magdolna