fbpx

Egy irigylésre méltó mosolyért

 

Fogászati kozmetika, protetika helyreállítás és

Dento-alveoláris műtétek

Hívj minket

+40 755 144 527

Látogass el hozzánk

Mărășești utca 47 szám, Kolozsvár

Írj nekünk

office@sagittariusdental.ro

Miért mi?

Egy második generaciójú, családi fogorvosi vállalkozás vagyunk, ami a páciensek fogászati kultúrájának a fejlesztését tűzte ki célul, hangsúlyt fektetve a páciens egyedi fogászati problémáinak a megoldására.

Lehetőség szerint minimális stresszfaktoros kezeléseket választunk/maximálisan csökkentett fájdalom érzettel.

Legújabb generációs technikák

3D irányított sebészeti implantátumok – számítógépes mosolytervezés: digitális fényképezéssel és speciális szoftverekkel a mosoly fogászati ​​remodellezésének végeredménye a fogak csiszolása vagy előzetes módosítása nélkül előre látható

Innovatív technologiák

Invisalign – A foglenyomat digitális szkennelésével megjósolható a fogszabályozás végeredménye és a kezelési idő. A 3D nyomtatott szett megváltoztatja a fogak pozícióját a kívánt irányban állandó zománcrögzítés nélkül.

Experți certificați

Kezelések

Állapotfelmérés és

Dentálhigiéniai kezelés

Fogászati

sürgősségek

Foghúzás

 

Tömések

 

Koronák és

hidak

Műfogsorok

Endodoncia (Foggyökérkezelések)

Esztétikai fogászat

Felnőtt fogszabályozás

Implantátumok

Jó tudni

Első alkalom?

Íme minden amit tudnod kell mielőtt felkeresnél.

Diákok és nyugdíjasok

Életkorod minden előnye, egyhelyen felsorolva.

Partnereink

Nézd meg kik ők és mit ajánlanak

Garancia

Kezeléseinkre, csak egy klick távolságra. Nézd meg mit ajánlunk.

 

Ismerkedjünk meg

Fogorvos csapatunk tagjai:

Id. Dr. MOLNÁR ENDRE

Fogszakorvos

Ifj. Dr. MOLNÁR ENDRE

Fogorvos

Fogászati ​​ellátás az egész család számára

Ami a fogászati ​​ellátást illeti, az életkor nem mérvadó. Orvosaink mindenben segíteni fognak, hogy családodnak egészséges fogai és fogínye legyen egész életük során.

N

Ellátás felnőtteknek

N

Ellátás gyermekeknek

N

Fogszabályzási ellátás

Teljes szolgáltatást nyújtó fogászat vagyunk

Nem tudod, hogy hol is kéne kezdeni?  Először is kérj időpontot űrlapunk kitöltésével és a konzultációd teljesen INGYENES!

Gyere találkozzunk 🙂

 

Gyakori kérdések

Minden válasz egy helyen

Mi fog történni az első konzultáción?

Az első konzultáción elsősorban felmérjük a páciens általános egészsegügyi helyzetét, számítógépes nyilvántartásba vesszük a fogazata állapotát és más kivizsgálásokat is megrendelhetünk, mint peldául új röntgenkép készítése bizonyos fogakról vagy fogcsoportokról. A diagnózis elmagyarázása után, felvázoljuk a lehetséges kezelési lehetőségeket és ezeknek az időbeni és anyagi vetületeit. Néha a kezelést már az első alkalommal be lehet fejezni, a procedúra komplexitásától függően. Egy bonyolultabb eset előzetes felmérést igényel és két vagy több kezelési előjegyzést. Amennyiben az illető eset meghaladja a mi szakképesítésünket, egy megbízható kollegához fogjuk majd beajánlani, akivel partnerségben dolgozunk.

Az előzetes konzultáció alkalmával kérnénk tájékoztasson minket a következő részletekekről:

A pillanatnyilag szedett gyógyszerekről és általános orvosi kezelésekről.Megkérjük tájékoztasson minket olyan általános betegségekről, amiket figyelembe kell venni a fogászati kezelés elkezdése előtt (mint peldául: cukorbetegség, magas vérnyomas, művi szívbillentyük vagy beültetett porcprotézisek, reumatikus artritisz stb.) vagy ha gyógyszeres kezelésben részesül (mint például: szívbetegségek kezelésére használt gyógyszerek, aszpirin, véralvadásgátlók, stb.) Ha létezik 1-2 évnél fiatalabb röntgen felvétel azt kernénk hozza magával az első konzultációjára.

Fizetési lehetőségek:

Egy szükséges fogászati kezelés egy kitünő befektetés lehet az egyén egészségébe és általános pozitív közérzetébe. Célunk, hogy az anyagi akadályokat lehetőség szerint elhárítsuk pácienseink részére, hogy választhassanak a szükséges vagy kívánt fogászati kezelések közül. Mi minden fogászati kezelést részletesen és szakszerűen elmagyarázunk, beleértve ezeknek az árát is a kezelés elkezdése előtt. Fizetési eszközként készpénzt és kártyás fizetést is elfogadunk. Nagyobb léptékű kezelések esetén feloszthatjuk a kezelést több fázisra, hogy találjon az ön anyagi lehetőségeivel. Ezenkívül, ha szükségeltetik, részletben való fizetést is ajánlhatunk a Transilvania Bank “Star” kártyáján keresztül, ami 6 kamatmentes részletfizetést biztosít. (www.starbt.ro)

Fog-e fájni a fogászati beavatkozás?

A rövid válasz: Nem. A fogászati kezelések korszerűsítése és a lokális érzéstelenítők javított hatásfoka miatt a mai kezeléseket gyakorlatilag fájdalommentesnek lehet nevezni. Régebb sok páciens tapasztalt fájdalmas fogtöméseket vagy foghúzásokat, de az idők változtak és rendszerint a fogászati beavatkozások teljesen fájdalommentesek. Hogyha Ön azt gondolja, hogy a fogászati beavatkozás mégis túl fájdalmas vagy nagyon kényelmetlen, akkor valószínüleg volt egy kellemetlen régebbi tapasztalata ilyen téren. Ennek több oka is lehetett: a fogorvos a beavatkozást túl hamar elkezdte, mielőtt a teljes helyi érzestelenítés beállt volna, aktív gyulladási fázisban levő fog vagy szomszédos szövet , fájdalmas injekció, vagy egyszerűen megtagadták a helyi érzestelenítő használatát a múltban. Itt a Sagittarius Dental-nál mi kellőképpen felvilágosítjuk minden fogászati beavatkozásról és fájdalommentes kezeléseket végzünk a megfelelő helyi érzéstelenítéssel.

Mikor hozzuk el a gyerekünket először fogorvoshoz?

Ajánlott az első fogászati vizsgálat programálása egy gyereknél, miután kibújtak már a tejfogai. Ezután a fogorvos periódikus látogatásokat fog ajánlani 3-12 hónapos intervallumokban. Egy ilyen látogatás alatt a kiskorú gyereknek alkalma adódik megbarátkozni egy fogászati rendelő környezetével. Ez manapság kiemelten fontos mivel léteznek fogszuvasodást megelőző kezelések mint például fluóros lakkozás a zománc megerősítése céljából vagy barázdazárás. A fogorvos ugyanakkor tanácsot adhat a helyes fogmosás módjáról és időtartamáról, illetve egészséges kárieszt megelőző táplálkozási szokásokról. A gyerekek a fogmosást egy lágy fogkefével és 1000 ppm-es fluór koncentrációjú fogpasztával kezdjék el amint teljesen kibújnak a tejfogak. A szülők kell mossák helyettük valószínűleg pár évig , de utána is felül kell vigyázzák a napi kétszeri fogmosást amíg a gyerek betölti a hetedik életévét.
A fogmosás két percig kell tartson, úgy reggel , mint este vacsora után. Előnyös megmutatni a helyes körkörös fogmosási technikát egy tükörben és mellőzni az öblítést, mivel ez fokozza a fluór zománcerősítő hatását. A fogmosás mellett egyformán fontos a finomított cukrokat vagy mesterséges édesítő szereket tartalmazó üdítők kerülése. Ajánlott a gyümölcslevek vízzel való higítása a savasságuk csökkentése céljából.

Hogyan működik a programálási rendszer?

Recepciósunk az ön telefonhívása vagy online űrlap kitöltése alapján egy vagy több megfelelő időpontot fog ajánlani. Ha fogfájásban szenved vagy sürgősségi esetről van szó mindent meg fogunk tenni, hogy még aznap megoldjuk az esetet. Igyekezünk betartani a különböző fogászati beavatkozásokra szánt időt, hogy lehetőség szerint a minimumra csökkentsük a várakozási idejét. Mivel fogorvosaink többféle fogászati beavatkozást végeznek, különböző okok miatt elhúzódhat egy bizonyos kezelés. Sürgősségi esetek is felbukkanhatnak a nap folyamán és késéseket okozhatnak a programálási időpontokban. Értékeljük a türelmét és megértését ezekben a ritka esetekben.

Hogyan zárjuk ki a keresztfertőzéseket?

Szabványosított procedúrákat és általános megelőzési szabályokat vezettünk be, a keresztfertőzések kizárása végett, ahhoz hogy a pácienseket és személyzetünket egyaránt megvédjük ebből a szempontból. Fogorvosaink és a teljes csapatunk követi és betartja a Romániai Fogorvosi Kamara (www.cmdr.ro) és a Közegészségügyi Igazgatóság (www.dspcluj.ro) ajánlásait ilyen téren.

Ezek a szabványok magukba foglalják a következőket:

Fertőtlenítő kézi szappanok, egyszeri használatú nitril kesztyű és maszk használata, a pultok és különböző felületek kémiai vegyszerekkel törtenő fertőtlenítése. 
Minden felszerelés és szerszám fertőtlenítése/sterilizálása minden egyes használat előtt. Egyszeri használatú anyagok és segédanyagok alkalmazása. Egy autoklávval érjük el a sterilizálást, ami a vírusokat és baktériumokat magas hőfokon, gőznyomással hatástalanítja. A felvilágosítás és tájékoztatás a legjobb védekezés a betegségekkel szemben.

Ajánlottak-e a fogászati kezelések a terhesség alatt?

Terhes kismamák gyakran érdeklődnek fogászati kezelések kivitelezhetősége iránt a terhesség időtartama alatt. Az éves fogászati vizsgálatok és profilaxiás( megelőző) fogászati kezelések nemcsak biztonságosak, hanem ajánlottak is. A különböző hormonszintek növekedése a terhesség alatt maga után vonhatja az íny átmeneti duzzanatát, vérzését és a fokozott érzékenység miatt lepedék és fogkőlerakodás alakulhat ki, ami felgyorsíthatja a fogszuvasodás kialakulását. A megelőzésen alapuló fogászati kezelések terhesség alatt kiemelten fontosak az ínygyulladások megelőzése végett.
A terhesség alatt elvegzett fogászati tömések és koronák lecsökkenthetik az ínybetegség kialakulásának a kockazatát. Ezeket a második trimeszterben ajánlott végrehajtani. Ezentúl már nehezebben lehet hosszasan háton feküdni a fogászati székben.Ilyenkor a legbiztonságosabb elhalasztani minden nem sürgős munkát a szülés utáni időszakra.
Sajnos, néha sürgősségi beavatkozás mint például foggyökértömés vagy foghúzás még ilyenkor is szükségeltetik. Választható fogászati kezelések mint például fogfehérítés vagy más esztétikai fogászati beavatkozást ajánlott szülés utánra halasztani. Legjobb ha a fejlődő magzatot nem tesszünk ki még a minimális kockázatnak sem.

Mitévők legyünk fogászati sürgősség esetén?

Bármelyik fogorvosi sürgősség ami a fog vagy az íny sérülését foglalja magába rejthet egy komolyabb sérülést és nem ajánlott figyelmen kívül hagyni. Egy fogászati probléma mellőzése megnövelheti az állandó károsodás kockázatát és maga után vonhatja a bonyolultabb és költségesebb későbbi kezelést.

Itt volna egy pár ajánlat különböző esetben:

 • Fogfájás: Először öblítse ki a száját egy langyos vízzel és használjon fogászati selymet, hogy kitisztítsa a fogak között ragadt ételmaradékot.  Hogyha fel van dagadva az íny vagy más lágyszövet  akkor használjon egy hideg borogatást enyhe nyomást gyarokorolva az ajkaira vagy arcára.  Soha ne tegyen aszpirint vagy más típusú fájdalomcsillapító tablettát közvetlenül az ínyre, mivel ez égési  típusú sérüléseket okozhat. Látogassa meg a fogorvosát minél hamarabb.

 • Kicsorbult vagy eltört fog esetén: Öblítse ki a száját langyos vízzel. Ha vérzést észlel akkor nyomjon egy tiszta gézt a vérző felületre körülbelül 10 percig vagy ameddig a vérzés eláll. Használjon egy hideg borogatást közel a foghoz az arcon , hogy meggátolja a feldagadást és csökkentse a fájdalmat. Látogassa meg a fogorvosát minél hamarabb.

 • Kiütött fog esetén: Keresse meg a fogat es koronájánál fogva öblítse le vízzel ha szükséges. Ne súrolja a gyökér felületét és hagyja rajta az esetleges hozzátapadt lágy szöveteket. Ha lehetséges helyezze vissza, erőltetés nélkül  a fogat a helyére. Bizonyosodjon meg, hogy a helyes pozícióba lett fordítva. Ha ez mégsem lehetséges, akkor áztassa be a fogat tejbe vagy enyhén sós vizes oldatba. Kérjen sürgősségi programálást a fogorvosától. A kiütött fogak esetén a sikeres visszahelyezés és utólagos beépülés akkor történhet meg ha nem telik el több mint egy óra a baleset óta.

 • Idegen test bekerülése a fogak közé: Először próbálja egy  fogászati selyemmel kitisztítani a beragadt idegen testet. Ha ez nem sikerül kérjen egy időpontot a fogorvosától. Nem ajánlott hegyes tárgy használata, mert ez felsértheti az ínyt és megkarcolhatja a zománc felületét.

 • Hiányzó fogtömés: Átmeneti megoldásként helyezzen bele egy cukormentes rágógumit a kavitásba vagy használjon egy gyógyszertárban kapható ideiglenes fogászati cementet.  Látogassa meg a fogorvosát.

 • Leragadt korona: Kérjen egy időpontot a fogorvosánál és vigye magával a régi koronát. Ha ez nem lehetséges próbálja a koronát átmenetileg visszaragasztani egy ideiglenes fogászati cementtel, fogpasztával, protézis ragasztóval , de semmi esetre se használjon pillanat ragasztót.

 • Elszakadt fogszabályozási ívek. Abban az esetben, hogyha a drót vége sérti az ínyt vagy nyelvet, próbálja egy ceruza sima végével kényelmesebb pozicióba elmozdítani.Ha ez mégsem sikerül, borítsa be a kiálló drót végét fogszabályozási célra használt viasszal, apró gyapott galacsinnal vagy gézzel amíg fogadni tudják a fogászati rendelőben. Soha ne vágja el a drótot, mert kockáztatja annak lenyelését vagy tüdőbe való szippantását.

 • Leragadt brekett vagy gyűrű: Átmenetileg visszaragaszthatja vagy bevonhatja az elmozdult brekettet egy kicsi darab fogszabályozási viasz segítségével. Kérjen egy időpontot a fogszabályozási szakorvosánál.

 • Kelés/tályog: Kialakulhatnak foggyökér  körüli vagy az íny és fogfelület közötti térben tályogok. Ezek súlyos fertőzések lehetnek, amik megtámadhatják a fogat magát vagy a környező szöveteket, kárt okozva bennük sőt a szomszédos szövetekhez is átterjedhetnek megfelelő kezelés hiányában. Fontos a mielőbbi szakszerű sürgősségi fogászati vagy antibiótikus kezelés a súlyosbodást elkerülendő. Addig is a fájdalom csökkentése és a genny összegyűjtése végett próbálja száját öblögetni langyos enyhén sós vízzel ( 1 kávéskanál só fél liter vízben)  többször naponta

 • A lágy szövetek sérülései: Ezek magukba foglalják a nyelv, az arc, íny és ajkak vérző sérüléseit.  A vérzést a következőképpen lehet megállítani vagy csökkenteni:

 1. Öblítse ki a száját egy enyhe sós oldattal.

 2. Használjon egy nedves gézt vagy teazacskót, amit 15-20 percig hozzá kell nyomni a vérző sebhez.

 3. A fájdalom és vérzés csökkentésére borogassa a száj vagy arc külső részét hideg borogatással 5-10 percig.

 4. Ha a vérzés még mindig nem áll el, látogassa meg rögtön a fogorvosát vagy keresse fel egy közeli kórház sürgősségi osztályát. Mindaddig tartsa a vérző sebet nyomás alatt amíg szakszerű sebellátást kap.

I have to say it wasn’t at all what I expected. I didn’t even feel the needle going in 🙂 and when I thought I’m going to sit there for hours, the treatment was completed under 30 minutes. You have my utmost respect and gratitude.

Ildikó Gönczi-Vass

În trecut întotdeauna am amânat drumul la dentist pentru că întodeauna mă gândeam la experiențele din trecut: durerea, sunetul aparatului. Asta a dus doar la înmuțirea problemelor. Endre a reușit să-mi schimbe complet atitudinea și acum mă duc la clinică cât se poate de relaxat, nu numai când am o problemă ci în mod regulat, astfel problemele nici nu mai apar. Îndrăznește să zâmbești 🙂

Edgár Zoltán

Gratulálok az Endréknek!! A 20 év alatt, amíg Kőhalomban dolgozott mint fogorvos volt alkalmam megismerni páciensként is. Jó kezű, hozzáértő és nagyon kedves ember. További sikereket és jó egészséget kívánok!

Dimén Mária Magdolna