fbpx

Estetica denatară

Transformarea zâmbetului

Uitațivă în oglindă.

  • Vă place aspectul dinților d-voastră?
  • Există spații între ei?
  • Ați prefera o nuanță mai deschisă?
  • Credeți că sunt prea lungi sau tociți?
  • Sunteți mulțumit de poziția lor pe arcadă?

În cazul în care ați raspuns pozitiv la aceste întrebări, vă puteți adresa dentistului pentru a alege dintre opțiunile de tratament posibile.

​De multe ori prețul tratamentelor este mai accesibil decât credeți. Câteva opțiuni din care puteți alege:

Obturații de aceeași culoare cu dinții

Dentistul d-voastră poate folosi materiale de obturații compozite de culoare naturală pentru a restaura dinții cariați ce prezintă cavități, precum și inserții de portelan modelate în laborator.

​Albirea dinților

Dinții se pot decolora din cauza pigmenților din alimente, cafelei, ceaiului, vinului roșu, fumatului și unor medicamente.

Dinții tratați endodontic pot deveni galbeni sau gri în timp. Îmbătrânirea poate la fel îngălbeni dinții. Existența gelurilor de albire din zilele noastre pot aduce transformări spectaculoase în estetica dinților. Gelul folosit este mai concentrat decât cel care poate fi obținut în farmacii iar albirea se obține treptat cu gelul plasat în gutiere pe timp de noapte pentru două săptămâni.

​Fațete ceramice

Fațetele sunt confecționate din ceramică presată în strat subțire și se lipesc pe suprafețele externe, preparate ale dinților. Ele se confecționează pe baza unei amprente detaliate în laboratorul dentar. Aceste fațete se pot folosi și pentru închiderea breșelor dintre dinți sau pentru alungirea coroanelor prea scurte, fracturate sau tocite în cursul vieții.

​Tratamente ortodontice pentru adulți- (Invisalign, Inman Aligner, 6 Months Smiles)

Ele pot ajuta la corectarea poziției dinților înghesuiți sau rotiți. Cu trecerea timpului, aparatele ortodontice au devenit din ce in ce mai mici ca volum, mai puțin vizibile, mai ușor de suportat. În același timp au devenit mai acceptate pe plan social. În cazul ortodonției fixe există bracket-uri și arcuri cu acoperite cu teflon alb de culoarea dinților. Din acestă cauză ele se contopesc cu fundalul și sunt mai puțin vizibile. În anumite cazuri se pot face tratamente ortodontice și cu gutiere mobilizabile (ex. Invisalign). Prin aceste metode se pot corecta anomalii mai ușoare, ce nu necesită modificări scheletale.

​Remodelarea smalțului

Dentistul d-voastră poate remodela forma unui dinte prin reconturarea formei smalțului. Dacă dinții d-voastră sunt înghesuiți sau neuniformi, sau dacă apar prea lungi, smalțul se poate remodela pentru a îmbunătății aspectul lor.

​Coroane integral ceramice

Dacă este necesară o schimbare mai pronunțată se pot folosi fațete sau coroane ceramice. Suprafața dinților va trebui preparată pentru viitoarea coroană. Forma și culoarea dintelui nou se va asorta cu dinții vecini.

​Etapele necesare pentru obținerea unui zâmbet mai frumos:

După ce va-ți decis să obțineți un zâmbet mai estetic, este necesară evaluarea stării dento-gingivale. Dacă suferiți de vreo boală gingivală sau a mucoasei bucale, prima dată se vor trata aceste probleme de fond, pentru ca cavitatea bucală să fie complet sănătoasă înainte de tratamentul estetic dentar.

​Implante dentare

Un implant dentar vă poate ajuta să zâmbiți mai încrezător și reprezintă o modalitate eficace de a completa dinți lipsă, fără necesitatea șlefuirii dinților vecini breșei. Dacă nu sunteți satisfăcut cu protezele dentare mobile sau mobilizabile, un implant poate oferi o alternativă mai bună în alegerea unei proteze suportate pe implante sau schimbarea unei proteze parțiale la o punte fixă ceramică. Implantele sunt de fapt pivoți plasați chirurgical intraosos în maxilarul superior sau inferior. Ei suplinesc de fapt rădăcinile dinților lipsă. Majoritatea implantelor sunt confecționați din titan sau alte materiale biocompatibile.

​Beneficiile implantelor ar fi următoarele

Implantele oferă un suport ferm dinților artificiali.

Protezele, punțile dentare sau coroanele atașate de ele nu se vor mișca în timpul vorbirii sau a masticației, rezultând o acceptare mai facilă și o senzație mult mai aproape de cea a unui dinte natural. Unde lipsesc dinți pe creasta osoasă, implantele previn inclusiv rezorbția acesteia. Dacă criteriile de mentenanță sunt respectate (ex. igienizare profesională regulată) ele vor fi o investiție bună pe termen lung deoarece vă pot ține pâna la sfârșitul vieții.

​Cine este un candidatul optim pentru a beneficia de un implant dentar?

Dacă sunteți într-o stare de sănătate bună și există os suficient la locul lipsei dentare, acest tratament poate fi benefic pentru d-voastră. Starea de sănătate este mai importantă decât vârsta în acest caz. Totuși veți avea nevoie de o recomandare de la medicul d-voastră de familie înaintea începerii intervenției. Dacă nu există os de grosime suficientă pentru a fixa implantul, se poate opta pentru adiție de os sau “sinus-lifting”. Fumatul, bolile cronice precum diabetul zaharat sau leucemia pot încetini vindecarea după intervenția chirurgicală și pot fi contraindicații la alegerea implantului dentar ca și opțiune de tratament. După plasarea implantului igiena orală excelentă este esențială pentru succesul de lungă durată a implantului. Va trebui să acordați suficient timp igienizării implantului și să vă asigurați că zona este întotdeauna foarte curată. În caz contrar crește riscul bolilor gingivale, ce poate reduce fermitatea osului și consecvent poate duce la mobilizarea și pierderea implantului.

Cere programare

+40 755 144 527

Vizitează-ne

Str. Mărășești nr. 47 Cluj-Napoca

Contactează-ne

office@sagittariusdental.ro

Coroane și Punți dentare

Coroane și punți dentareCe este o punte dentară? O punte va completa unele lipsuri dentare mai mici sau mai...

Endodonție

Endodonție  Ce presupune un tratament radicular? În cazul în care nervul este încă viu, se anesteziază...

Estetică dentară

Estetica denatară Transformarea zâmbetuluiUitațivă în oglindă. Vă place aspectul dinților d-voastră? Există...

Extracție dentară

Extracțiile dentareDinții naturali au rol în masticație, fonație și în realizarea unui zâmbet plăcut. Menirea...

Igiena dentară

Consultația oralăCuprinde tratamente de prevenire a cariei dentare și ale gingivitelor. În cursul consultației...

Implantologie

ImplantologieOsul maxilar sau mandibular dacă nu primește impulsurile functionale se subtiaza și se...

Modern Clear

ModernClearGutiere în loc de aparat dentar Avantajele tratamentului cu gutiere față de tratamentele cu aparat...

Obturații

Obturații  Majoritatea oamenilor au nevoie în cursul vieții de cel puțin o obturație dentară. Ele se...

Proteze

Proteze mobileÎn cursul vieții apar multe cauze în urma cărora îndepărtarea dinților este inevitabilă (carii...

Tratamente ortodontice

Tratamente ortodontice pentru adulțiCel mai avansat sistem de gutiere e aici! Fă cunoștință cu MODERN CLEAR,...

Urgențe stomatologice

Urgențe stomatologiceCe să facem în situații de urgență stomatologică? Orice leziune dentară sau a părților...