fbpx

De ce Sagittarius Dental?

 

Sagittarius Dental este o întreprindere familială de a doua generație, care și-a propus dezvoltarea cunoștințelor dento-parodontale și reabilitarea orală a pacienților. Tratamentele sunt concepute în așa fel încât să includă un stress minim din partea pacientului și evitarea maximă a sensibilității sau a durerii ce poate apărea în timpul manoperelor dentare.

 Scopul urmărit este: Schimbarea pozitivă a prejudecăților care s-au format la unii pacienți pe baza unor experiențe anterioare neplăcute, într-un anturaj modern, prietenos, punând accent pe profilaxie.

  • Scopul nostru în general este formarea unor relații de lungă durată, bazată pe încredere reciprocă și prevenirea pe cât posibil a afecțiunilor dentare prin controale periodice la fiecare 6 sau 12 luni.

Faceți cunoștință cu 

Dr. MOLNÁR ENDRE Jnr.

medic dentist / DMD, Cluj-Napoca 2000

Adolescent fiind a vizitat frecvent cabinetul dentar al tatălui, iar după ce și-a “abandonat” planul din copilărie de a deveni scafandru, s-a gândit să devină oftalmolog sau dentist. Pâna la urmă și-a ales profesia de dentist iar în anul 2000 a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca. A urmat 1 an de practică stomatologică sub îndrumarea tatălui său, după care a mai lucrat 7 ani la acest cabinet dentar. Au urmat 7 ani de muncă în Anglia, ca și dentist asociat al clinicii “543 Dental Centre” din Kingston Upon Hull www.dentalcentre.co.uk, unde a tratat pacienți asigurați în sistemul englezesc de sănătate dar și pacienți privați. În această perioadă o dobândit competențe în domeniile esteticii dentare și a ortodonției pentru adulți. Până în momentul de față și-a format un portofoliu cu mai mult de 60 de cazuri ortodontice și estetice finalizate. În anul 2017 s-a reîntors în țară și a amenajat noua clinică dentară “Sagittarius”, care a devenit funcțională în aprilie 2018. Aici dorește să fructifice tehnicile moderne ale stomatologiei, precum și etica de lucru precisă însușită în Anglia. Endre vorbește cursiv limbile română, maghiară, engleză și germană.
În timpul liber liber se mai ocupă și de macrofotografie, iar instrumentul muzical preferat este chitara flamenco spaniolă. Un alt hobby este și acvaristica, iar mai nou participă și la evenimente sportive (maratoane și triatloane).

Faceți cunoștință cu

Prof. Dr. ILEA ARANKA

Medic primar chirurgie dento-alveolară

Parcursul meu profesional a fost marcat de dorința de cunoaștere, de a înțelege mecanismele prin care apar bolile, ce factori disruptori/etiologici determină instalarea diverselor patologii, cum putem preveni instalarea lor sau cum putem să le reversăm prin intervenții minore.

Astfel că, după absolvirea Liceului Sanitar am urmat cursurile Facultății de Medicină (1990-1996), iar mai apoi ale Facultății de Medicină Dentară (1996-2000). Prima specializare în domeniul Neurologiei pediatrice mi-a format gândirea clinică, capacitatea de a discerne între o afectare somatică și una de origine psihogenă, respectiv, adaptarea examinării clinice aferente dezvoltării psihosomatice ale copilului. Cea de a doua specializare în domeniul chirurgiei dento-alveolare (2005-2008), urmată mai apoi de examenul de primariat în 2014 a presupus formarea în decizii rapide și eficiente.

Am încercat să combin armonios activitatea clinică cu cea didactică, parcurgând treptele profesionale academice: Asistent Universitar (2008-2015), Șef de Lucrări (2015-2016), Conferențiar (2016-2020), iar din 2020 sunt Profesor Universitar la Disciplina de Reabilitare Orală, de la Facultatea de Medicină Dentară, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. Teza de doctorat a avut o temă la intersecția dintre cele două specializări realizate: ”Factorii de risc în parezele și paraliziile faciale periferice”, iar Teza de abilitare a explorat cercetările aplicative în domeniul medicine dentare: ”Abordări inovative și perspective în regenerarea tisulară.

Faceți cunoștință cu

Dr. MOLNÁR ENDRE Snr.

medic dentist specialist / DMD, Târgu-Mureș 1971. Pensionat din iunie 2022.

Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie Târgu Mureș, promoția 1971. Și-a început cariera la Policlinica Spitalului Orășenesc din Rupea, jud. Brașov unde a lucrat timp de 20 de ani, fiind recunoscut și apreciat de către pacienții din zonă.
Din 1991 s-a mutat împreună cu familia la Cluj-Napoca. Aici, unde după o scurtă activitate de 3 ani ca și dentist al școlii “Ion Agârbiceanu”, și-a deschis printre primii un cabinet individual de medicină dentară în Cartierul Mărăști din Cluj. Mulți îl recomandă pe baza vastei experiențe și atitudinii calme, prietenoase și empatice față de pacienți. Încă din 1975 a obținut titlul de medic dentist specialist iar în anii 2010 a obținut și competență în implantologie.
Ani de-a rândul a fost invitatul Radio Cluj, informând ascultatorii despre temele actuale ale medicinei dentare. Sporturile preferate sunt fotbalul și tenisul de câmp. Este meloman, fiind prezent la majoritatea evenimentelor muzicale ale Filarmonicii Transilvania și Operelor din Cluj-Napoca.

Tehnici de ultima generație

Implantare cu ajutorul chirurgiei ghidate 3D – Designul computerizat al zâmbetului: Cu ajutorul fotografiei digitale și al softului specializat se poate prefigura rezultatul final în remodelarea dentară a unui zâmbet fără a fi necesară șlefuirea sau modificarea prealabilă a dinților.

Tehnologie innovatoare

Invisalign – prin scanarea digitală a amprentelor sau a arcadei dentare se poate preconiza rezultatul ortodontic final și timpul necesar de tratament. Setul de gutiere transparente printate 3D modifică poziția dinților în direcția dorită fără a fi necesară fixarea lor permanentă de smalt.

Experți certificați

Dentiști noștri se sunt în continuă dezvoltare. Ceea ce se vede si prin acreditările primite în continuu. Astfel și tu vei avea parte de tratamente de ultima generație. 

Îngrijire dentară pentru întreaga familie

Când vine vorba de îngrijire dentară vârsta nu face diferență. Medicii noștri te vor ajuta ca familia ta să aibă dinţi sănătoşi şi gingii sănătoase tot timpul vieţii. 

N

Îngrijire adulți

N

Îngrijire copii

N

Îngrijire ortodontică

Suntem o stomatologie cu servicii complete

 

Nu știi de unde ar trebui să începi?  În prima fază fă-ți o programare folosind formularul de Programare și ai Consultația GRATUITĂ!

Hai să te vedem 🙂

Urgențe

Obturații

Igienă dentară

Orar cabinet

Luni: 9:00 – 13:00
Marți: 14:00 – 20:00
Miercuri: 9:00 – 13:00
Joi: 9:00 – 13:00 / 16:00 – 20:00
Vineri: 9:00 – 13:00
Sâmbătă: cu programare prealabilă

I have to say it wasn’t at all what I expected. I didn’t even feel the needle going in 🙂 and when I thought I’m going to sit there for hours, the treatment was completed under 30 minutes. You have my utmost respect and gratitude.

Ildikó Gönczi-Vass

În trecut întotdeauna am amânat drumul la dentist pentru că întodeauna mă gândeam la experiențele din trecut: durerea, sunetul aparatului. Asta a dus doar la înmuțirea problemelor. Endre a reușit să-mi schimbe complet atitudinea și acum mă duc la clinică cât se poate de relaxat, nu numai când am o problemă ci în mod regulat, astfel problemele nici nu mai apar. Îndrăznește să zâmbești 🙂

Edgár Zoltán

Gratulálok az Endréknek!! A 20 év alatt, amíg Kőhalomban dolgozott mint fogorvos volt alkalmam megismerni páciensként is. Jó kezű, hozzáértő és nagyon kedves ember. További sikereket és jó egészséget kívánok!

Dimén Mária Magdolna