fbpx

Pentru un Zâmbet

de Invidiat

 

Cosmetică Dentară, Restaurare protetică și

Chirurgie dento-alveolară

Programează-te telefonic

+40 755 144 527

Vizitează-ne

Str. Mărășești nr. 47 Cluj-Napoca

Contactează-ne

office@sagittariusdental.ro

De ce noi?

Suntem o întreprindere de familie, aflată la a doua generație de stomatologi, care și-a propus dezvoltarea cunoștințelor dento-parodontale și reabilitarea orală a pacienților.

Tratamentele sunt concepute în așa fel încât să minimalizeze stresul pacienților și să evite sensibilitățile sau a durerile ce ar putea să apară în timpul manoperelor dentare.

Tehnici de ultima generație

Implantare cu ajutorul chirurgiei ghidate 3D – Designul computerizat al zâmbetului: Cu ajutorul fotografiei digitale și al softului specializat se poate prefigura rezultatul final în remodelarea dentară a unui zâmbet fără a fi necesară șlefuirea sau modificarea prealabilă a dinților.

Tehnologie innovatoare

Invisalign – prin scanarea digitală a amprentelor sau a arcadei dentare se poate preconiza rezultatul ortodontic final și timpul necesar de tratament. Setul de gutiere transparente printate 3D modifică poziția dinților în direcția dorită fără a fi necesară fixarea lor permanentă de smalt.

Experți certificați

Tratamente

Igiena dentară

Urgențe

Extracțiile dentare

Obturații

Coroane și punți dentare

Proteze mobile

Endodonție

Estetica dentară

Tratamente ortodontice

Implantologie

E Bine de Știut

Prima ta vizită?

Iată tot ce trebuie să știi înainte să ne contactezi.

Studenți și Pensionari

Toate beneficiile vârstei tale sunt enumerate aici.

Partenerii Noștri

Vezi beneficiile oferite de ei.

Garanții

La tratamente la doar un click distanță. Vezi ce-ți oferim.

Să ne cunoaștem

Echipa noastră de profesioniști:

Dr. MOLNÁR ENDRE

Medic Dentist

Prof. Dr. ILEA ARANKA

Medic primar chirurgie dento-alveolară

Dr. MOLNÁR ENDRE Snr.

Medic Dentist Specialist

Îngrijire dentară pentru întreaga familie

Când vine vorba de îngrijire dentară vârsta nu face diferență. Medicii noștri te vor ajuta ca familia ta să aibă dinţi sănătoşi şi gingii sănătoase tot timpul vieţii. 

N

Îngrijirea adulților

N

Îngrijirea copilului

N

Îngrijire ortodontică

Suntem o stomatologie cu servicii complete

Nu știi de unde ar trebui să începi?  În prima fază fă-ți o programare folosind formularul de Programare și ai Consultația GRATUITĂ!

Hai să te vedem 🙂

 

Întrebări Frecvente

Răspunsuri la întrebările tale.

La ce ne putem aștepta la prima vizită?

În cursul primei consultații se va evalua starea generală de sănătate a pacientului, datele se iau în evidența computerizată a cabinetului, apoi urmează examinarea detaliată a stării dento-parodontale. În funcție de caz, se prescriu radiografii retroalveolare sau panoramice.
După stabilirea diagnosticului complex și complet, se vor schița posibilitățile de tratament și costurile aferente ale tratamentului dentar. Există cazuri când tratamentul se poate finaliza într-o singură ședință, asta depinzând de complexitatea tratamentului efectuat. Cazurile mai complicate presupun evaluări detaliate și programarea intervenției în mai multe ședințe de tratament. În cazul în care tratamentele necesare ar depăși competențele noastre, pacientul va fi îndrumat la un coleg dentist de incredere, cu cine lucrăm în parteneriat.
Pacienții sunt rugați, ca la prima consultație să ne informeze despre următoarele:
Boli de care suferă in prezent sau au suferit în trecut. Dacă se află momentan sub orice tratament medical și ce fel de medicație se folosește. Medicului dentist trebuie să i se aducă la cunoștință, înainte de a inceperea tratamentului, de exemplu, existența unui diabet zaharat, a hipertensiunii arteriale, a cardiopatiei, a implante articulare, artritei reumatoide, a accidentelor vasculare cerebrale, inclusiv medicația folosită pentru tratamentul acestora.
Dacă există radiografii facute în ultimii 1-2 ani, acestea vor fi utile, și vă rugăm să le aduceți cu d-voastră la prima consultație.

Modalități de plată:

Reabilitarea orală este o investiție inteligentă în starea de sănătate și confortul de lungă durată a pacientului. Scopul nostru este să înlăturăm potențialele obstacole financiare, ca pacientul să poată beneficia de tratamentele optime dentare. Toate tratamentele stomatologice vor fi explicate amănunțit incluzând și costul lor, înainte de inceperea tratamentului propriu zis. Ca și modalitate de plată acceptăm numerar sau plata cu un card bancar. În cazul tratamentelor mai complexe putem împărții tratamentul pe mai multe stadii ca să corespunda posibilităților financiare ale pacienților. Se poate accepta și plata în rate fără dobândă prin programul Star al Băncii Transilvania. Aceasta asigură o plată eșalonată lunară în 6 rate egale, fără dobândă.

Tratamentul va fi dureros?

Răspunsul nostru concis este: Nu. Actualizarea și modernizarea tratamentelor stomatologice cuplat cu randamentul îmbunătățit al anestezicelor locale, asigură faptul că tratamentele dentare sunt nedureroase. În trecut mulți pacienți au acuzat dureri în cursul tratamentelor stomalotolgice, dar aceste neajunsuri astăzi sunt în majoritatea cazurilor mai mult amintiri fără o bază reală.
În trecut, din cauza unui volum mai mare de lucru, medicul cateodată începea manopera înainte de instalarea completă a anesteziei sau nu se folosea anestezic suficient. În cazul nostru inainte de începerea fiecărei manopere stomatologice ne asigurăm de instalarea completă a anesteziei și avem consimțământul informat al pacientului.

Când să aducem copilul minor prima data la un consult dentar?

După ce au erupt dinții de lapte este recomandat ca micul pacient să facă prima vizită în cabinetul dentar. Dentistul apoi va programa vizite periodice de 6 sau 12 luni. În acest fel copilul va avea ocazia de a se acomoda cu mediul unui cabinet dentar. Aceasta vizită precoce este deosebit de importantă, fiindcă mai nou există tratamente de prevenire a cariilor prin întărirea smalțului dentar cu lacuri pe bază de fluor. Este utilă după caz și sigilarea șanțurilor și a fosetelor de pe molarii de 6 ani sau premolari . Dentistul vă poate da sfaturi importante despre modul optim de spălare a dinților , eventual poate descoperii obiceiuri vicioase la unii copii care pot avea repercursiuni grave asupra dentiției permanente. De asemenea vă poate îndruma și asupra dietei sănătoase a copiilor. Recomandăm începerea spălării dintilor temporari de la vârsta de doi ani, cu o periuță moale și pastă de dinți pentru copii cu o concentrație de fluorură de sodiu de 1000 ppm. Părinții vor trebui să-i ajute și să-i asiste la început pentru câțiva ani pâna pe la vârsta de 7 ani. Durata periajului trebuie sa fie de 2 minute dimineața și seara după cină, evitând clătirea pastei de dinți, in vederea menținerii efectului benefic a fluorului. La fel de important este și excluderea pe cât posibil a sucurilor îndulcite și carbogazoase. Sucul de fructe ar trebui diluat și limitată cantitatea de răcoritoare ce conțin îndulcitori artificiali, pentru a evita atacul acid asupra smalțului.

Cum funcționează sistemul de programari?

Pe baza apelului d-voastră telefonic sau a programării online, recepția vă va propune mai multe date posibile pentru consultul inițial. În cazul unei urgențe stomatologice , vom face totul posibil pentru a rezolva cazul în aceeași zi.
Ne străduim să respectăm întocmai timpul alocat diferitelor manopere, pentru a reduce pe cât posibil timpul petrecut în sala de așteptare. Durata exactă a unor tratamente nu se poate aprecia exact , câteodată mai pot apărea și surprize, rezultând decalaje. În aceste cazuri vom aprecia răbdarea și întelegerea dumneavoastră.

Cum excludem infecțiile încrucișate?

Conceptul de infecţie încrucişată în cabinetul de stomatologie presupune vehicularea microorganismelor de la personalul medical (medic, asistentă) spre pacient sau invers, dar şi vehicularea microbilor de la un pacient la altul prin instrumente sau obiecte, aer, instalaţii sanitare din cabinetul stomatologic şi anexele sale. La clinica “Sagittarius Dental” am implemetat proceduri generale și specifice în combaterea infecțiilor (asepsia și antisepsia). Personalul cabinetului urmărește și respectă procedurile recomandate de Colegiul Medicilor Dentiști din România (www.cmdr.ro) și al Direcției Sanitare Publice Cluj (www.dspcluj.ro) Aceste măsuri cuprind:

folosirea săpunului antiseptic, a mănușilor nitril de unică folosință, folosirea măștilor , dezinfecția suprafețelor de lucru cu agenți fizici și chimici. Fiecare piesă de lucru sau instrument este sterilizat înainte de utilizare. De asemenea folosim multe materiale și accesorii de unică folosință. Sterilzarea se obține prin autoclavare , ceea ce distruge bacterile și virusurile la temperaturi înalte sub presiune de aburi. Informația și instruirea personalului sunt cele mai eficiente metode de apărare împotriva bolilor.

Sunt indicate tratamentele în perioada sarcinii?

Femeile gravide au nevoie frecvent de tratamente dentare. În majoritatea cazurilor acestea sunt chiar indicate în scopul calmării durerilor sau pentru a asigura profilaxia cariei sau a gingivitei. Se recomandă consultațiile stomatologice în această perioadă. Transformările hormonale în timpul sarcinii pot aduce după sine inflamatia temporară a gingiei. Pot apărea depuneri de tartru care accelerează apariția cariilor dentare. Tratamentele bazate pe profilaxie sunt deosebit de importante în prevenirea gingivitelor. Tratamentele efective sunt indicate a fi făcute în semestrul al doilea al lăuziei. După această perioadă devine dificilă poziția înclinată pe spate a femeii gravide. În această perioadă se recomandă amânarea intervențiilor dentare după naștere, cu excepția urgențelor , evitând astfel expunerea fătului la orice risc.

Ce să facem în situații de urgență stomatologică?

Orice leziune dentară sau a părților moi , poate ascunde pericole serioase. Neprezentarea la cabinetul dentar poate aduce intervenții mai complicate deregulă mai scumpe.
Câteva indicații în cazuri de urgentă:

Durerea dentară: Clătiți gura cu apă calduță și folosiți peria dentară pentru a vă curății dinții. Dacă gingia este umflată folosiți comprese cu apă rece. Nu puneți niciodată tablete , de exemplu aspirină, spirt, pe gingia inflamată, pentru că poate cauza arsuri chimice. Mergeți la un cabinet dentar cât mai repede pentru o programare de urgență.

Fractura dentară: Clătiți gura cu apă, iar dacă observați sângerare aplicați un tifon curat pe suprafața sângerândă, timp de 10 minute până se oprește sângerarea. Folosiți comprese cu apă rece în jurul rănii, ceea ce va împiedica umflătura , și reduce durerea. Vizițați medicul dentist cât mai repede.

Avulsie dentară: Căutați dintele și clătiți-l dacă este necesar. Nu frecați dinții și nu îndepărtați țesuturile moi rămase pe rădăcină. Dacă este posibil, repoziționați dintele în alveola de unde lipsește și asugurațivă că este în poziția corectă. Dacă nu este posibil imersați dintele în apă, salivă sau apă ușor salină. Cereți o programare urgentă la un dentist. Succesul de reimplantare depinde de timpul scurs de la avulsie , în general până într-o oră.

Corp străin între dinți: Încercați să îndepărtați corpul cu ața dentară sau cu o scobitoare. Să nu folosiți ace de metal, pentru că pot provoca o rană gingivală sau pot zgâria suprafața smalțului.

Carie adâncă sau lipsa unei plombe: Plasați provizoriu gumă de mestecat fără zahăr sau cumpărați la o farmacie un ciment dentar provizoriu și vizitați medicul dentist.

Coroană decimentată: Cereți o programare și duceți cu d-voastră lucrarea decimentată. În caz contrar puteți încerca o recimentare provizorie cu pastă de dinți, fixodent, dar nu folosiți adezive instante (super glue)

Fractura bracket-urilor sau a sârmei ortodontice. Încercați să deplasați capătul rupt al sârmei către suprafața dinților, acoperiți capătul sârmei cu vată sau tifon pană când puteți fi primit de medicul ortodont. Nu încercați să tăiați capătul sârmei, pericolul fiind înghițirea sau aspirația accidentală în plămâni. Un inel descimentat se poate relipi provizoriu cu ceară.

În caz de abces (colecție de puroi). Abcesele pot să apară în jurul rădăcinilor sau între os și gingie. Astea pot fi infecții grave, dureroase și pot afecta dinții vecini, țesuturile moi înconjurătoare, dar pot penetra și în spațiile vecine mai profunde. Este necesar tratamentul de specialitate cu antibiotice și evacuarea cât mai rapidă a colecției purulente.
Până când ajungeți la un cabinet dentar clătiți gura cu apă salină ( o linguriță de sare în 500 ml apă, de mai multe ori pe zi)

Rănile părților moi. Acestea cuprind leziunile limbii, a buzelor, gingiilor și a obrazului și pot fi sângerânde. Pentru a opri hemoragia:

Clătiți gura cu apă ușor salină

Folosiți un tifon steril sau o punguță de ceai și apăsați 15-20 de minute pe plaga sângerândă.

Pe tegumente aplicați comprese reci timp de 5-10 minute.

Daca hemoragia nu se oprește porniți imediat către cabinetul dentar sau la serviciul de urgență al unui spital apropiat. Continuați să țineți apăsat tifonul până primiți asistență de specialitate.

I have to say it wasn’t at all what I expected. I didn’t even feel the needle going in 🙂 and when I thought I’m going to sit there for hours, the treatment was completed under 30 minutes. You have my utmost respect and gratitude.

Ildikó Gönczi-Vass

În trecut întotdeauna am amânat drumul la dentist pentru că întodeauna mă gândeam la experiențele din trecut: durerea, sunetul aparatului. Asta a dus doar la înmuțirea problemelor. Endre a reușit să-mi schimbe complet atitudinea și acum mă duc la clinică cât se poate de relaxat, nu numai când am o problemă ci în mod regulat, astfel problemele nici nu mai apar. Îndrăznește să zâmbești 🙂

Edgár Zoltán

Gratulálok az Endréknek!! A 20 év alatt, amíg Kőhalomban dolgozott mint fogorvos volt alkalmam megismerni páciensként is. Jó kezű, hozzáértő és nagyon kedves ember. További sikereket és jó egészséget kívánok!

Dimén Mária Magdolna